Siirry sisältöön

Täyttöaste nousuun lainahoitajan avulla

Hämeenlinnan erityisasuntosäätiö (EAS) otti käyttöön Onviren lainahoitajan 2.9.2019. Lainahoitaja rekrytoitiin paikkaamaan akuutteja, saman päivän vajeita organisaation yksiköissä. Lainahoitaja kiertää kaikissa EASin yksiköissä riippuen tekijätarpeesta.

EAS on suosittu keikkapaikka, mutta kaikkien yksiköiden osalta akuutit tarpeet ovat olleet hankala täyttää. Lainahoitajan aloitettua akuutit sijaistarpeet ovat vähentyneet, kun organisaatiossa on aina yksi ylimääräinen tekijä, joka voi paikata akuutteja tarpeita. Elokuussa 2019 EASin sijaistarpeiden täyttöaste oli 88,63 % ja lokakuussa täyttöaste on noussut 96,53 %:iin.

Mikä on lainahoitaja?

Lainahoitajaksi rekrytoitiin Onviren keikkalainen, joka on tehnyt sijaisuuksia paljon ikäihmisten palveluissa. Lainahoitaja työskentelee pääsääntöisesti päivävuoroissa maanantaista perjantaihin, mutta joustaa tarpeen mukaan. Lainahoitajaa hankittaessa sovitaan pelisäännöt, kuten missä yksiköissä ja millaisissa vuoroissa työtä tehdään. Lainahoitajan saa kiinnittää maksimissaan 2 työpäivän päähän, eli paikkaa nimenomaan akuutteja tarpeita.

Lainahoitaja kiinnitetään vuoroihin jopa saman päivän aamuna, jos kiinnitystä ei ole vielä tapahtunut. Jos kiinnitystä ei vuoron alkamiseen mennessä ole tapahtunut, työskentelee lainahoitaja niin sanotussa resurssiyksikössä. EASin lainahoitaja on työskennellyt resurssiyksikössä 4 päivänä 45 työpäivästä (tilanne marraskuun 2019 alussa).

Lainahoitajakokeilu on EASissa vuoden 2019 loppuun. EAS ollut tyytyväinen. Vaikka lainahoitajalle ei tulisi kiinnitystä, niin peukaloita ei tarvitse pyöritellä – töitä kyllä on myös resurssiyksikössä.

Haluaisitko kokeilla lainahoitajiin oman organisaatiosi kiertäväksi hoitajaksi? Ota yhteyttä: paivi.penttinen@onvire.fi

Ajankohtaista

Loistava tekijä.