Siirry sisältöön

Palvelu, jolla on kasvot: Esittelyssä Onviren Talous- ja palkkahallinnon palvelut

Helmikuussa Onviren perustamisesta tuli täyteen kolme vuotta. Onvire tarjoaa joustavia henkilöstöratkaisuja sote-alalla, mutta myös talous- ja palkkahallinnon palveluja. Talous- ja palkkahallinnon palvelupäällikkö Terhi Oksanen kertoo, miten palvelut ovat tähän asti kehittyneet.

Perustamisestaan asti Onviren lähtökohtana on ollut tuottaa talous- ja palkkahallinnon palveluja emoyhtiö Sarastia Oy:n (entisen KuntaPron ja Kunnan Taitoan) yksityisille ja kolmannen sektorin asiakkailleen. Uuden hankintalain myötä Sarastia halusi turvata jatkossakin talous- ja palkkahallinnon palvelut asiakkailleen, jotka eivät ole osakkeenomistajia. Siispä asiakkaat, järjestelmät ja osa asiantuntijoista siirtyivät uuteen tytäryhtiöön Onvireseen.

Talous- ja palkkahallinnon tuottaminen oli aluksi pienimuotoista, mutta toiminta on kolmessa vuodessa hioutunut yhteistyökumppanuuden myötä laajemmaksi ja tehokkaammaksi. Alussa muutto tytäryhtiöön tuntui suurelta muutokselta. Emoyhtiön puolella asiantuntijat olivat tottuneet tekemään osaprosessia esimerkiksi myyntilaskutusta, kirjanpitoa tai ostolaskujen käsittelyä, kun taas tytäryhtiöissä jokainen saanut laajentaa osaamistaan ja näin oppinut ymmärtämään paremmin kokonaisuuksia. Onviren talous- ja palkkahallinnon palvelujen palvelupäällikkö Terhi Oksanen kertoo, että muutos ei ole koskaan helppoa, mutta tässä tapauksessa se on ollut palkitsevaa niin henkilöstölle kuin Onviren toiminnalle.

– Se mihin pisteeseen ollaan tultu alkuajoista, on ollut huimaa. Meillä on nyt kokonaisuus hallinnassa, ja olemme päässeet laajentamaan osaamistamme talous- ja henkilöstöhallinnon osa-alueilla sekä samalla työnkuvamme on monipuolistunut. Asiakkaan talous- ja henkilöstöhallinnon kaikki palvelut hoidetaan meillä yhdessä tiimissä ja näin voimme varmistaa, että palvelu on kokonaisvaltaista ja katkeamatonta.

Modernit järjestelmät ja asiantunteva henkilöstö

Tietojen hallinnointi reaaliajassa ja sijainnista riippumattomasti ovat nykyajan perusvaatimuksia, tietoturvallisuudesta tinkimättä. Modernin taloushallinnon mukaisesti erillisiä laskutus-, maksuliikenne tai ostolaskujen käsittelyohjelmia ei tarvita, koska tiedot ovat käytettävissä turvallisessa pilvipalvelussa. Palveluissaan Onvire tarjoaa asiakkailleen ajanmukaiset järjestelmät.

– Meillä on taloushallinnossa käytössä Netvisor-ohjelmisto. Järjestelmätoimittaja on panostanut paljon järjestelmän käyttömukavuuteen sekä automatisointiin, ohjeet ja tuki on loistavaa. Meillä on myös järjestelmän pääkäyttäjyys itsellämme ja näin voimme nopeasti reagoida asiakkaidemme tarpeisiin mm. käyttöoikeuspyyntöihin. Henkilöstöpalveluiden osalta meillä on vielä useampi järjestelmä käytössä asiakkaiden tarpeiden mukaisesti.

Sen lisäksi että Onvire tarjoaa asiantuntevaa palvelua ja tehokkaita järjestelmiä, taloushallinnon ammattilaiset ovat aina saavutettavissa sähköpostilla sekä puhelimella, myös Teams-palaverit järjestyvät nopealla aikataululla. Tästä Onvire onkin saanut paljon kiitosta asiakkailtaan. Asiakastyytyväisyyskyselyissä kiitokset kohdistuvat erityisesti henkilökunnan ammattitaitoon. Sen lisäksi täsmällisyys, saavutettavuus ja nopea apu toistuu kiitettävässä palautteessa

– Sanoisin, että meidän palveluilla on kasvot. Meillä on pienempänä toimijana mahdollisuus tarjota henkilökohtaisempaa palvelua ja se onkin meidän kilpailuvalttimme.

Taloushallinnan ulkoistaminen Onvirelle on varma vaihtoehto, kun halutaan tuottaa reaaliaikaista ja luotettavia talouslukuja ilman henkilöstöriskejä. Asiakkaat voivat myös ulkoistaa toivottuja osakokonaisuuksia yrityksen talous- ja palkkahallinnosta. Onvire tarjoaa seuraavia keskeisiä taloushallinnan palveluita:

Taloushallinnon palvelut:

  •  kirjanpito
  • maksuliikenne
  •  ostolaskujen käsittely ja ostoreskontra
  •  myyntilaskutus ja myyntireskontra
  • raportointi
  •  tilinpäätös ja konsernitilinpäätös.

Palkkahallinnon palvelut:

  • henkilöstöhallinto (palkat ja palkkiot)
  •  viranomaisilmoitukset
  • matkalaskut
  •  työsopimusten valmistelun palvelu (erikseen sovittavissa).

Talous- ja palkkahallinnon palvelumme palvelevat valtakunnallisesti kaikkialla Suomessa. Toimistomme sijaitsevat Hämeenlinnassa ja Turussa.

Pyydä meiltä räätälöity tarjous lähettämällä sähköpostia osoitteeseen: tahemyynti@onvire.fi

Ajankohtaista

Loistava tekijä.