Siirry sisältöön

Onviren Loistavat tekijät esittäytyvät

Onvire palkitsi tänä vuonna ahkerasti keikkoja tehneitä työntekijöitään. Palkitsemisen perusteina oli muun muassa aktiivinen keikkailu, joustavuus ja myönteinen asenne. 

Palkitsemisen perusteina oli muun muassa aktiivinen keikkailu, joustavuus ja myönteinen asenne. 

Kaikki Onviren Loistavina tekijöinä palkitut työntekijät ovat Sirpa TirinenÖie Jakubowski-Rosenberg, Ganga Subba PhomboKaija Laine, Sari Haarto ja Tiina Rissanen. Alla kolmen palkitun kommentteja keikkatyöstä: 

Tiina Rissanen44 

Loistava tekijä 2020 Tiina Rissanen on tehnyt keikkaa ahkerasti Onviren kautta vuodesta 2018 asti. Hän tekee töitä vammaispalveluissa. Tiinan mielestä hänen työssään ja keikkailussa parasta on se, että hän voi itse vaikuttaa työvuoroihin ja työyksiköihin, joissa tekee töitä. Vapaus valita motivoi työntekoon ja tuo vaihtelevuutta rutiineihin.  

Tiina kertoo, että keikkalaiseksi lähteminen vaati rohkeutta, sillä hän jätti vakituisen työpaikkansa ja alkoi täyspäiväiseksi keikkalaiseksi, koska keikkailu sopii hänen elämäntilanteeseensa paremmin. Uusille keikkalaisille Tiina antaisi vinkiksi sen, että keikkojen nappaamisesta ei kannata ottaa paineita, vaan töitä kannattaa tehdä oman jaksamisen mukaan. 

Sari Haarto54

Sari Haarto teki ensimmäisen keikkansa Seuturekryn kautta 2015. Hän tekee keikkaa vammaispuolen yksiköihin oman työnsä ohessa.  

Sarin mukaan työ vammaisten parissa on hyvin antoisaa. Vammaisten parissa työskentely on hänen mukaansa todella ohjauksellista, joten työssä pääsee näkemään päivittäin oman työnsä jäljen. Keikkatyössä parasta Sarin mukaan on mahdollisuus valita vuorot ja yksiköt, joissa työskentelee. Työtä voi ottaa vastaan oman aikataulunsa mukaan.  

Sari kertoo, että pääsääntöisesti hänet on otettu hyvin vastaan eri yksiköissä. Perehdytykset on hoidettu myös aina kunnolla.  

Vinkiksi Sari antaisi uusille keikkailijoille sen, että keikalle kannattaa lähteä rohkeasti. Hän myös neuvoo, että keikalla ollessa kannattaa kysyä rohkeasti neuvoa ja olla avoin, koska uutena keikkailijana ei voi aina tietää kaikkia yksikön toimintatapoja ja –malleja. Keikkalaisena oma asenne on tärkeää olla kunnossa ja myös palautetta pitää osata ottaa vastaan. 

Sirpa Tirinen, 48

Sirpa on keikkaillut Onvirellä muutaman vuoden ajan. Eniten keikkatyössä motivoivaksi tekijöiksi hän kertoo vapauden ja ammatillisen kehityksen. 

– Keikkatyössä saa työskennellä eri paikoissa ja pääsee tapaamaan monenlaisia asiakkaita ja potilaita. Keikkatyö myös mahdollistaa oman elämän suunnittelun, kun saa vapaasti valita milloin työskentelee ja milloin pitää vapaata, Sirpa kehuu. 

Keikkatyö on Sirpan mukaan hyvä tapa tehdä töitä erityisesti silloin, kun ei vielä ole tietoinen siitä, millä sektorilla haluaa sote-alalla työskennellä.  

– Keikkatyössä voi kokeilla eri toimialoja ja yksiköitä sote-alan sisällä! 

Sirpa pohtii myös keikkatyön helpottavan esimiesten ja yksiköiden toimintaa, kun motivoituneet työntekijät voivat itse varata sijaisvuoronsa, eikä esimiesten tarvitse enää soitella potentiaalisia sijaisia yksi kerrallaan läpi. 

Ajankohtaista

Loistava tekijä.