Siirry sisältöön

Koronatilanne nyt: mitä hallituksen linjaukset tarkoittavat keikkatyöntekijöille?

Koronatilanteen vuoksi olet äärimmäisen tärkeä tekijä työyksiköissä – tervetuloa siis töihin!

Sijaisia tarvitaan, mutta liikkuvuutta tulee hillitä. Miten keikkailu onnistuu poikkeusaikana?

Liikkumista eri yksiköiden välillä tulisi välttää mahdollisuuksien mukaan. Keikkatyössä tämä kuitenkin on haastavaa, ja oma toimeentulo on varmistettava. Poikkeustilanteessa keikkailu onnistuu, kun:

  • Käytät työkalenteria ja saatavillaoloaikoja. Saat itse määrittää saatavillaoloaikasi sekä ne yksiköt, joihin haluat saatavillaoloaikoja käyttää. Voit näin rajata yksikkömäärää, missä työskentelet. Kun olet merkinnyt kalenteriisi, että olet varmasti saatavilla, ja asettamiisi ehtoihin sopiva työvuoro tilataan, kiinnityt vuoroon automaattisesti. Työkalenterin löydät järjestelmästä Saatavillaoloajat-kohdasta.
  • Huolehdit hyvästä hygieniasta ja noudatat yksikön suojausohjeita.

Työyksikkökohtaisesti voi olla erilaisia linjauksia ja suojautumisohjeita. Keikkalainen noudattaa työyksikön ohjeita.

Milloin töihin, milloin jäädään kotiin?

Sairauspoissaolokäytänteemme eivät ole muuttuneet. Edelleen sairaana sairastetaan kotona, sairauspoissaolotodistus toimitetaan meille sähköisiä kanaviamme pitkin, ja palkkaoikeus määräytyy TESin mukaan. Lisätietoa sairauspoissaoloista ja palkkaoikeudesta löydät järjestelmän Tiedoksi-välilehdeltä Sijaisen käsikirjasta.

Jos olet terve ja yksikköön voi mennä (yksikköä ei ole suljettu), olet enemmän kuin tervetullut töihin! Hoito- ja hoivahenkilöstöä tarvitaan nyt. Noudata töihin mennessäsi työyksikön suojautumis- ja hygieniaohjeita.

Koronatestituloksia odottaessa, pysytään omaehtoisessa karanteenissa kotona tai oireisena ollaan sairauslomalla.

Jos lapsesi on sairaana, noudata samoja sairauspoissaolokäytänteitä kuin aiemminkin.

Onvire vahvasti suosittelee noudattamaan Suomen hallituksen suositusta välttämään kaikkea tarpeetonta matkustamista ulkomailla. Takaisin Suomeen saapuessa suositellaan jäämään omaehtoiseen karanteeniin. Omaehtoissa karanteenissa ei mennä työpaikalle.

THL:n ohjeiden mukaan voit lyhentää omaehtoista karanteenia kahdella vapaaehtoisella testillä. Jos molempien testien tulos on negatiivinen, voit lopettaa omaehtoisen karanteenin. Kun odotat testituloksia, pysy omaehtoisessa karanteenissa kotona.

Jos olet ollut ulkomaanmatkalla ja sinulla on sovittuna keikka, ole meihin yhteydessä. Jos keikka on seuraavan 2 päivän aikana, ole yhteydessä puhelimitse. Jos keikan alkuun on enemmän kuin 2 päivää, lähetä meille sähköpostia. Olemme yhteydessä yksikköön, johon keikkasi on sovittu.

Jos olet ollut ulkomaanmatkalla ja sinulla ei ole sovittuna keikkaa, älä varaa keikkaa seuraavaan kahteen viikkoon.

Jos terveysviranomainen on asettanut sinut karanteeniin, toimi karanteeniohjeiden mukaan. Voit anoa Kelasta tartuntatautipäivärahaa. Muista, että karanteeni on aina viranomaisen määräämä.

Miten toimia altistumistilanteessa?

Koronatilanteessa jokaisella on vastuu omasta ja muiden terveydestä.

Jos olet saanut tiedon altistumisesta:

  • Altistumisarvion tekee yksikön esimies ja sinun tulee ehdottomasti toimia saamasi ohjeistuksen mukaisesti
  • Mikäli sinut on altistuksen vuoksi ohjattu jäämään kotiin oiretarkkailuun (kotikaranteeni), noudata saamiasi ohjeita. Vältä sosiaalisia kontakteja, matkustamista ja ole tavoitettavissa.
  • Alueesi infektioyksikkö kontaktoi sinut ja saat tiedon oletko karanteenissa ja kuinka kauan. Ilmoita nämä tiedot Onvireseen.
  • Myöhemmin saamallasi kirjallisella karanteenimääräyksellä voit hakea Kelan tartuntatautipäivärahaa. Tarvittaessa pyydä palkka-arvio päivärahan hakemista varten: asiakaspalvelu@onvire.fi.
  • Olet keikkatauolla oiretarkkailun ja mahdollisen karanteenin ajan.

 

Lue työehdoista Elinkeinoelämän keskusliiton verkkosivuilta

Seuraa COVID19-rokotusohjeita oman sairaanhoitopiirin ja THL:n sivuilta

Myös keikkatyöntekijöitämme koskee valtakunnallinen rokotusjärjestys. Kunnat ovat vastuussa rokotusten järjestämisestä omalla alueellaan. Toistaiseksi koronarokotuksia ei ole järjestetty julkisesti vaan sairaanhoitopiirit organisoivat ja ohjeistavat oman alueensa osalta.

Seuraa aktiivisesti alueesi ja työskentelypaikkojesi tiedotteita rokotuksista.

Sähköiset yhteydenottokanavamme:

  • Järjestelmän palvelupyyntö
  • Sähköposti: asiakaspalvelu@onvire.fi
  • Puhelinnumero (sovitut keikat) 045 7881 8709

Ajankohtaista

Loistava tekijä.